LOADING CLOSE

75% energie gratuita din natura

+ 25% energie electrica

= 100% energie termica pentru casa ta

Stiati ca?

 • Locuinta dumneavoastra acumuleaza energie termica (peretii, podeaua, mobila, etc) toate acumuleaza caldura sau racoare pe care o elibereaza treptat in aer. De aceea este absolut important ca aceasta inertie termica sa fie constanta indiferent de temperatura exterioara. Practic pentru a va putea simti “calzi” intr-o locuinta, trebuie ca peretii, podeaua, mobila, etc, sa acumuleze caldura in mod constant de la instalatia termica, acest lucru o face cel mai eficient pompa de caldura.

1. Ce sunt pompele de caldura?

 • Pompa de caldura este instalatia care transfera caldura de la un mediu mai rece catre un mediu mai cald. Pompele extrag caldura stocata gratuit din aer, apa sau pamant si o transfera in casa prin intermediul unei instalatii normale cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.
 • Pompele de caldura sunt echipamente specifice dotate cu tehnologie moderna destinata incalzirii, racirii si producerii apei calde menajere, prin utilizarea eficienta a energiei solare acumulate in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica. Solul, apa si aerul sunt disponibile in cantitati nelimitate pentru a fi utilizate ca sursa pentru o pompa de caldura. Cea mai avantajoasa sursa de energie depinde de circumstantele locale, de locatia cladirii si de necesarul de caldura al acesteia.

2. Cum functioneaza o pompa de caldura?

 • Pompa de caldura extrage iarna caldura din pamant, apa sau aer, iar apoi, cu ajutorul unui compresor montat In interior, agentul frigorific se incalzeste la o temperatutra si mai ridicata. Ulterior, acesta raspandeste caldura In interiorul locuintei. Vara, ciclul se inverseaza iar locuinta este racita.
 • Inima pompei de caldura este compresorul. Eficienta pompei este masurata de indicele COP, care trebuie sa fie cat mai mare.

3. Iarna are doar 4-5 luni. De ce sa investesc intr-un produs pe care il folosesc asa de putin?

 • O pompa de caldura poate fi folosita atat vara (pentru climatizare) cat si iarna (pentru Incalzire), iar prepararea apei calde este necesara pe toata perioada anului, pe care pompa de caldura o face foarte eficient.

4. Dar pare o instalatie complicata si nu imi plac lucrurile complicate. O pot folosi si eu?

 • Desi sunt echipamente complexe, aceste produse sunt create sa ne faca viata mai usoara si mai confortabila, nu necesita instalatii complexe, reguli stricte de siguranta sau verificari regulate precum centralele pe gaz.
 • Meniul pompe de caldura este in limba romana fiind extrem de intuitiv si de prietenos, oferind posibilitatea setarii diferitilor parametri, cum ar fi temperatura interioara, a apei calde menajere, setarilor pe fiecare zona din casa, sau a programarii modului vacanta si multe altele.

5. Cum imi pot face viata mai frumoasa?

 • Principalul avantaj Il reprezinta economiile considerabile ce apar la factura de Incalzire. Pentru o pompa de caldura care are COP=5, pretul la factura de energie electrica va fi de ~5 ori mai mic decat In cazul In care am fi folosit un cazan electric conventional.
 • In plus, confortul este mult mai ridicat fata de un cazan pe combustibil solid conventional, unde ne preocupa depozitarea lemnelor, alimentarea periodica cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta In urma utilizarii unui astfel de echipament. Bineinteles, si scumpirile repetate la gaz sau faptul ca lemnul este o resursa ce se gaseste din ce In ce mai putin ne face sa ne gandim din ce In ce mai mult la astfel de solutii eficiente si ecologice.

6. E un moft? Vecinii si-au pus centrala pe gaze. De ce sa fiu eu aventurier, sa incerc ceva nou?

 • Asemeni autoturismelor sau telefoanelor mobile, si pompele de caldura vor deveni indispensabile, deoarece au o durata lunga de viata si sunt eficiente. Daca alegi o pompa de caldura acum nu esti un aventurier, Intrucat este o tehnologie dezvoltata de mult timp, care a ajuns la maturitate pentru pompe de caldura. Durata medie de viata a unei pompe de caldura este extrem de mare.
 • Conform unui studiu EHPA, din 2005 si pana in 2017, in Europa, au fost comercializate 8.774.454 pompe de caldura.

7. E o investitie pentru viitor? Vor mai exista si peste 20 de ani?

 • DA, cu siguranta este o investitie pe care nu o vei regreta! La prima vedere, aceste echipamente par ceva nou, dar In Europa de Vest sau In Statele Unite sunt folosite de zeci de ani, iar numarul utilizatorilor creste Intr-un ritm alert. Producatorii acestor echipamente investesc continuu In cresterea performantelor cu pompe de caldura, deci, cu siguranta, vor mai exista si peste cateva zeci de ani. De asemenea, pompele de caldura sunt foarte apreciate In zonele bogate In energie geotermala, dar si in casele moderne construite pentru a fi pasive cu un consum redus de energie.

8. Unde se poate instala pompa de caldura? Se instaleaza greu?

 • O pompa de caldura se poate instala oriunde, chiar si In bucatarie, garaj, ocupa un spatiu de numai 60x60cm, nu emite radiatii, nu emite CO2, nu emite caldura excesiva, iar zgomotul este extrem de mic. In functie de resursele de caldura disponibile In locatia ta, specialistii TRUST Expert vor alege sursa de caldura cea mai eficienta (aer, sol, panza freatica de apa, geotermala) si iti vor explica care sunt echipamentele optime pentru caminul tau.
  In procesul de instalare al pompei de caldura apa – apa, o etapa foarte importanta şi absolut necesara este executarea lucrarilor de foraj care vor permite instalarea şi funcţionarea pompei de caldura la parametri normali. TRUST Expert va poate asigura prin subcontractanţi astfel de foraje pentru pompele de caldura.
 • In functie de complexitatea instalatiei termice, precum si de sursa de caldura aleasa, montarea poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.
 • Fiecare lucrare este supervizata de un inginer TRUST cu experienţa care urmareşte respectarea schemelor de execuţie a instalaţiei cu pompa de caldura şi ia, In timp real, toate deciziile necesare execuţiei complete şi corecte a lucrarii.

9. Sunt durabile? Au piese care se pot strica usor?

 • Durata lor de viata este ridicata, de 25 de ani. Singura conditie este ca instalatia sa fie facuta corespunzator, iar alegerea ehipamentului sa fie una corecta.
 • In fiecare an, se face o revizie a instalatiei pentru a se verifica daca pompa de caldura functioneaza In parametri optimi.

10. Se poate controla de la distanta ?

 • Pe langa aceste avantaje, pompele de caldura NIBE sunt dotate standard si cu posibilitatea de conectare la Internet (Up Link) ceea ce permite pornirea sau setarea pompei de caldura din orice colt al lumii. O pompa de caldura este foarte simplu de utilizat, iar noile generatii pot fi controlate si monitorizate de pe orice tableta cu sistem de operare Android, din orice colt al lumii. Ai plecat la schi In Austria si vrei sa fie cald acasa cand te Intorci? Nu-i nimic, pornesti pompa din aeroport, Inainte de decolare!
 • Tot sistemul este computerizat iar diagnosticarea se face de la distanta, fara ca personalul autorizat de service sa vina la tine acasa.
 • Iar cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta. Testeaza chiar acum un demo pe NIBE Uplink folosind datele de mai jos.

NIBE Uplink

www.nibeuplink.ro » 
User: demo@nibeuplink.com
Parola: Demo2012

Disponibil si ca aplicatie in Apple App Store si Google Play